Friday, March 20, 2020

Frusna nöt och bär kakor/Frosen nut and berry cakes

Dessa goda kakor går att variera till den smak som passar just dig. Byt ut hallonen till en frukt eller bär som du tycker om eller har hemma. Tänker gör dessa med blåbär snart. Jag använde minimuffinsformar, och även några silikonformar. Du kan göra stora eller små. Använde bara hallonsmet till mina hjärtan.
Dom vegan och är fria från, gluten och mjölk. Använd gärna ekologiska produkter.

You can vary these cake to suite just you. Replace the raspberry with a fruit or berry that you like or have at home. I will be making these with blueberries soon.
I used a mini muffins pan and some silicon liners. You can make big or small ones. I also just used raspberry batter for my hearts.
They are vegan and contains no gluten or dairy.
Use organic products if you can.



Ingredienser/ingredients

3,5  dl nykokt vatten
2,5 dl naturella osaltade cashewnötter
2,5 dl kokoschips
4 msk kokosolja
1-2 msk agave sirap
1/2 tsk citronskal
1 msk citronjuice
2,5 dl färska eller frusna hallon eller annan frukt eller bär som du tycker om eller har hemma. 



1 1/2 cup of recently boiled water
1 cup raw unsalted cashew nuts
1 cup coconut chips
1/4 cup coconut oil
1-2 tbsp agave syrup
1/2 tsp  lemon zest
1 tbsp lemon juice
1 cup frozen or fresh raspberries or other fruit or berries that you like or have at home.




Instruktioner/Instructions 

  1.  Placera pappersformar i en muffinsplåt.
  2. Blanda alla ingredienserna, utom hallonen, i en matberedare kör tills att du har en slät smet. Häll hälften av smeten i formarna.
  3. Tillsätt hallonen till resten av smeten i matberedaren och kör till en slät smet.
  4. Fyll på formarna med hallonsmeten och knacka lite så att alla luftbubblorna försvinner. 
  5. Ställ in i frysen i minst 4 timmar eller tills att kakorna hårdnat. 
  6. Ät och njut! Förvara i frysen. 



  1. Line a muffin pan with paper liners.
  2. Mix all ingredients, except the raspberries, in a food processor until you have a smooth batter. Pour half of the batter into the papper liners.
  3. Add the raspberry to the rest of the batter in the food processor and run to a smooth batter.
  4. Fill the papper liners with the raspberry batter and tap a little so that all the air bubbles disappear.
  5. Freezer for at least 4 hours or until the cakes have harden.
  6. Eat and enjoy! Store in the freezer











1 comment:

Frusna nöt och bär kakor/Frosen nut and berry cakes Dessa goda kakor går att variera till den smak som passar just dig. Byt ut hallonen...