Monday, February 24, 2020




Hälsosamma frusna choklad jordnötssmörbollar 

En hälsosam dessert full av bra för dig fett och protein med lite sockerfri sötma TastingPage.com #paleo #keto #ketodessert #dessert #glutenfri # mejerifri #hälsodessert
Det egentligen ganska enkelt, och lätt att ta som ett litet mellanmål eller bara för att stopp sötsuget, men tricket är att sluta efter bara en. Men med dessa hälsosamma choklad jordnötssmörbollar så det är ok att ta en extra.

Friska fryst choklad jordnötssmörbollar
{Paleo, Keto, glutenfri, mejerifri, sockerfri}

Gör 20

INGREDIENSER

8 gram organiska, råa, osaltade jordnötter
1 matsked honung eller lönnsirap (eller några Stevia droppar)
Salt att smaka
4 msk mandelmjöl
4 gram mejerifri choklad
1 tsk kokosnötsolja
INSTRUKTIONER

Värm ugnen till 350F. Placera jordnötter på en bakplåt och stek ungefär 5 minuter och dra dem precis som de blir gyllene. Låt svalna.
Sätt jordnötter i en högdrivna mixer och blanda tills slät och oljor släpper ut. Tillsätt honung och salt och bearbeta tills önskad smak har uppnåtts. Lägg jordnötssmör i en skål och tillsätt mandelmjöl, justera mängden tills blandningen är kombinerad och börjar bilda en boll. Återgå till frysen i 15 minuter för att få blandningen att ställa ytterligare.
Ta bort jordnötssmör från frysen och använd två melonskopor för att placera bollar med dime-storlek på en pergamentfodrad bakplatta. Lägg arket i frysen tills den är inställd, cirka 30 minuter. Ta ur frysen och rulla mellan händerna om bollarna behöver formas.
Smält choklad och kokosnötsolja i en mikrovågsugn säker skål eller i en dubbelpanna och rör om.
Bryt mittplattorna på en plastgaffel och rulla bollarna genom chokladen tills de är helt belagda. Placera bollarna tillbaka på pannan. När du är klar ska du sätta tillbaka pannan till frysen tills bollarna är helt inställda.
Om det finns rester av choklad kan du dubbla doppa några av bollarna för en tjockare och mer omfattande täckning.
Servera omedelbart eller förvara i frysen.

 It's really pretty simple, and the nice bite-size shape makes for easy snacking, but the trick is to stop after one. Then again, these healthy chocolate peanut butter balls so it's ok to grab an extra.

Healthy Frozen Chocolate Peanut Butter Balls
{Paleo, Keto, Gluten Free, Dairy Free, Sugar Free}

Makes 20

INGREDIENTS

  • 8 ounces organic, raw, unsalted peanuts
  • 1 tablespoon honey or maple syrup (or a few Stevia drops)
  • Salt to taste
  • 4 tablespoons almond meal
  • 4 ounces dairy-free chocolate
  • 1 teaspoon coconut oil

INSTRUCTIONS

  1. Preheat oven to 350F. Place peanuts on a baking sheet and roast approximately 5 minutes, pulling them just as they turn golden. Allow to cool.
  2. Put peanuts in a high powered blender and mix until smooth and oils release. Add honey and salt and process until desired taste is reached. Place peanut butter in a bowl and add almond meal, adjusting the amount until the mixture is combined and begins to form a ball. To get the mixture to further set, return to freezer for 15 minutes.
  3. Remove peanut butter from freezer and use two melon scoops to place dime size balls on a parchment-lined baking sheet. Place sheet in freezer until set, about 30 minutes. Remove from freezer and if balls needs shaping, roll between hands.
  4. Melt chocolate and coconut oil in a microwaveable safe dish or in a double boiler and stir.
  5. Break the middle tines of a plastic fork and use to roll the balls through the chocolate until fully coated. Place balls back on pan. Once finished, return the pan to the freezer until the balls are fully set.
  6. If there is leftover chocolate, you can double dip some of the balls for a thicker, fuller coverage.
  7. Serve immediately or store in the freezer.



No comments:

Post a Comment

Frusna nöt och bär kakor/Frosen nut and berry cakes Dessa goda kakor går att variera till den smak som passar just dig. Byt ut hallonen...